UNMIK neće moći da organizuje lokalne izbore na Kosovu

Izvor: Politika, 22.Mar.2012, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK neće moći da organizuje lokalne izbore na Kosovu

PRIŠTINA – Šef UNMIK-a Farid Zarif rekao je danas da mirovna misija UN neće biti u mogućnosti da organizuje lokalne izbore na Kosovu, što je tražilo srpsko ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

„Zbog okolnosti na terenu, UNMIK neće biti u mogućnosti da organizuje lokalne izbore na Kosovu”, rekla je Beti portparolka mirovne misije UN na Kosovu Tanja Kasl.

Ona je dodala da je Zarif ponovio posvećenost UNMIK-a promovisanju demokratski izabranih lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vlasti na Kosovu.

Srpsko ministarstvo za Kosovo i Metohiju zatražilo je juče od Zarifa da se u saradnji s tom mirovnom misijom UN dogovori način sprovođenja srpskih lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

„Izbori su raspisani na celoj teritoriji Republike Srbije, a s obzirom na to da je južna pokrajina pod protektoratom UN, u skladu s Rezolucijom 1244, neophodno je da se o načinu organizovanja izbora postigne dogovor s misijom UN na Kosovu i Metohiji”, naveo je u pismu šefu UNMIK-a ministar Goran Bogdanović.

Kosovske vlasti su najavile da će ako bude potrebno i silom sprečiti održavanje srpskih izbora na Kosovu.

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji su zakazani za 6. maj.

Beta

objavljeno: 22.03.2012.
Pogledaj vesti o: Kasl

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unmik ne može da organizuje izbore

Izvor: B92, 22.Mar.2012

Priština -- Šef Unmika Farid Zarif kaže da mirovna misija UN neće biti u mogućnosti da organizuje lokalne izbore na Kosovu, što je tražilo srpsko Ministarstvo za Kosovo..."Zbog okolnosti na terenu, UNMIK neće biti u mogućnosti da organizuje lokalne izbore na Kosovu", rekla je Beti portparolka...

Nastavak na B92...

UNMIK neće moći da organizuje lokalne izbore na Kosovu

Izvor: Beta, 22.Mar.2012

PRIŠTINA, 22. marta 2012. (Beta) - Šef UNMIK-a Farid Zarif rekao je u četvrtak da mirovna misija UN neće biti u mogućnosti da organizuje lokalne izbore na Kosovu, što je tražilo srpsko ministarstvo za Koso.

Nastavak na Beta...

Čeka se zvaničan odgovor

Izvor: Danas, 23.Mar.2012, 01:08

Zbog okolnosti na terenu, Unmik nije u mogućnosti da organizuje srpske lokalne izbore na Kosovu. To je odgovor šefa Misije UN na Kosovu Farida Zarida na pismo ministra za KiM Gorana Bogdanovića, izjavila je za Danas portparol Unmika Tanja Kasl.

Nastavak na Danas...

Zvečan: Ne treba nam UNMIK za izbore!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2012

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je danas da građani na Kosovu i Metohiji ne traže od Unmika da im organizuje lokalne izbore u pokrajini..."Unmik nije organizovao izbore ni Albancina na Kosovu i mi tražimo da se i prema nama ponašaju kao prema njima", rekao je Milović agenciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

UNMIK neće da organizuje izbore na Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2012

PRIŠTINA - UNMIK zbog okolnosti na terenu neće biti u mogućnosti da organizuje izbore na Kosovu što je tražilo srpsko Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, rekao je šef UNMIK-a Farid Zarif.

Nastavak na Nezavisne Novine...

UNMIK: Izbori na Kosovu nelegalni

Izvor: S media, 23.Mar.2012

Šef UNMIK Farid Zarif izjavio je da su nastojanja Srbije da sprovede lokalne izbore na Kosovu nelegalna, ali ipak nije do kraja isključio mogućnost da će se izbori održati 6. maja...Unmik ne može da organizuje lokalne izbore na Kosovu..ANA preti da će sprečiti srpske izbore na Kosovu..Koha: UNMIK...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.