U Štrpcu Selaković i Vulin

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2013, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Štrpcu Selaković i Vulin

ŠTRPCE - Ministar pravde Nikola Selaković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nastavili su danas dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji susretom sa predstavnicima pravosudnih institucija u Štrpcu.

Selaković i Vulin su juče razgovarali sa predstavnicima pravosudnih institucija u Kosovskoj Mitrovici, Ranilugu i Gračanici, a kasnje danas boraviće u Dečanima.

Tokom razgovora u Gračanici Selaković i Vulin su istakli da očekuju da će međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zajednica obezbediti poštovanje briselskog sporazuma, a zaposleni u srpskom pravosuđu preneli su im zabrinutost da će sve ubuduće dešavati ""u okviru ustava i zakona Kosova".

"Srbija ne napušta svoj narod u Pokrajini, niti Kosovo i Metohiju", poručili su Selaković i Vulin koji su prvog dana posete južnoj srpskoj pokrajini, radnike srpskog pravosuđa informisali o toku pregovora u Briselu.

Selaković je u Gračanici istakao da Srbi sa Kosova i Metohije treba da budu svesni da u državi Srbiji imaju jedinog iskrenog i pravog saveznika i da u koordinaciji sa državom treba da preduzimaju svaki budući korak.

Ministar je najavio je da bi sledeće nedelje trebalo da počne sa radom radna grupa predviđena planom za implementaciju briselskog sporazuma koja će raditi na prilagođavanju zakonskih okvira, a koji bi trebalo da pruže jasne garancije za Srbe na Kosovu.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Selaković i Vulin danas u Štrpcu

Izvor: Blic, 02.Jun.2013

Ministar pravde Nikola Selaković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nastavili su danas dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji susretom sa predstavnicima pravosudnih institucija u Štrpcu...Selaković i Vulin su juče razgovarali sa predstavnicima pravosudnih institucija u Kosovskoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.