Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini postavljen kamen temeljac za ambasadu SAD

U Prištini je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju američke Ambasade, a događaju su, pored ambasadorice Tracey Ann Jacobson, prisustvovali lideri kosovskih institucija, javlja dopisnik RSE.

Ambasadorica Jacobson je rekla da će se izgradnjom ambasade još više produbiti odnosi dvije zemlje.

„Tokom ovih 16 godina naša ekipa je radila veoma marljivo da bi podržali Kosovo na putu razvoja demokratije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << vladavine prava, kao i ekonomskog razvoja. Prema tome, osjećam da danas postavljamo kamen temeljac, ne samo jednoj zgradi koja je neophodna, već i za obilježavanje našeg prijateljstva“, kazala ona.

Predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga, rekla je da je Kosovo uz podršku SAD-a izgradilo mostove saradnje i poboljšalo odnose sa onima sa kojima su bili pogoršani tokom posljednjeg rata.

„Ovaj trenutak označava početak izgradnje vaše stalne kuće na Kosovu, u našoj najmlađoj državi čiji su vam građani vječno zahvalni na vašu hrabru i istorijsku ulogu tokom izgradnje države Kosova“, izjavila je predsjednica, Atifete Jahjaga.

Ambasada će biti izgrađena na površini od 5 hektara, na zemljištu koje je dato na korištenje 99 godina.

Ambasada će se graditi do decembra 2017. godine i većina radnika zaposlenih na izgradnji biće lokalno stanovništvo.Očekuje se da će biti zaposleno preko 700 osoba sa Kosova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Postavljen kamen temeljac ambasade SAD u Prištini

Izvor: Akter, 05.Maj.2015

Najviši zvaničnici Kosova, predsednica Atifete Jahjaga i premijer Isa Mustafa, položili su danas sa američkom ambasadorkom na Kosovu Trejsi En Džejkobson kamen temeljac za novu zgradu Ambasade SAD u Prištini u čiju će izgradnju biti uloženo više od 200 miliona dolara. Jahjaga je tom prilikom...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.