U Briselu protest „Kosovo je Srbija“ ispred ambasade prištinskih vlasti

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu protest „Kosovo je Srbija“ ispred ambasade prištinskih vlasti

U Briselu je juče, u organizaciji Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom, održan protest ispred ambasade samoproglašene tzv. Republike Kosovo protiv jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine. Okupljeni su zatražili da se po hitnom postupku povuče belgijsko priznanje nezavisnosti, a Kosovo i Metohija vrate pod upravu Srbije.
Na skupu je pročitano >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i pismo podrške predsednika Srpske radikalne stranke, prof. dr Vojislava Šešelja, koga su organizatori skupa predstavili kao jednog od najvećih boraca za slobodu govora u Evropi i čoveka protiv koga je Evropska unija morala da donosi posebne rezolucije.
„Srpska radikalna stranka je spremna da podrži akcije koje za cilj imaju odbranu suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji. Mi znamo da će ova borba potrajati, ali su okolnosti već počele da se menjaju. Amerika više nije jedina supersila, a sami Albanci se masovno iseljavaju sa Kosova i Metohije zbog situacije koju su tamo stvorile separatističke institucije na čelu sa političkom elitom, koja je do juče vršila terorističke napade na srpske policajce, vojnike i civile. Zbog svega navedenog, vaše razumevanje i vaša podrška predstavljaju dodatni motiv srpskom narodu da istraje u svojoj borbi,“ poručio je Šešelj okupljenima.
„Na kraju bi trebalo podsetiti pristalice nezavisnosti južne srpske pokrajine da se Kosovo više puta kroz našu istoriju nalazilo pod stranom okupacijom, ali je svaki put oslobođeno i naša je zajednička poruka sa ovog protesta da Kosovo pripada Srbiji,“ zaključio je lider radikala.

 
Okupljeni Belgijanci su nosili zastave Srbije i transparente na kojima je ispisano „Kosovo je Srbija“, a govornici su uputili poruke da je Kosovo oteto agresijom, što je proizvelo etničko čišćenje Srba iz njihovog istorijskog i kulturnog središta, i da zbog toga ambasada takozvanog nezavisnog Kosova nije dobrodošla u Belgiji.


radikaliinfo | February 18, 2015
The post U Briselu protest „Kosovo je Srbija“ ispred ambasade prištinskih vlasti appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Belgija: Na protestu protiv nezavisnog Kosova napadnuta ambasadorka Mimoza Ahmetaj!

Izvor: KMnovine.com, 18.Feb.2015

Ispred tzv. ''ambasade'' samoproglašene republike Kosovo u Briselu, održan je protest protiv priznanja nezavisnosti južne srpske pokrajine.....    .Protest u Briselu (Foto: Fejsbuk)    .....U organizaciji Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom u Briselu je održan protest...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.