Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Sunčana dolina je politički projekat Srbij i biće zakonski zaustavljen

Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri ocenila je danas da je projekat izgradnje povratničkog naselja "Sunčana dolina" u Zvečanu čisto politički, i upozorila da će svaki pokušaj gradnje biti zakonski zaustavljen, piše danas prištinska štampa.

"Gradnja koju Srbija planira na severu Kosova predstavlja mešanje u unutrašnje stvari naše države... Uz sve to, ovaj tip projekta je čisto politički i namera mu je da naruši etničku strukturu na severu Kosova", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekla je Tahiri u intervjuu za Epoka e Re.

U četvrtak su u Zvečanu direktor Kancelarije Vlade Kosova za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i predsednik privremenog opštinskog organa Ivan Todosijević položili kamen temeljac za izgradnju povratničkog naselja "Sunčana dolina" za oko 1.500 prognanih Srba.

Naselje sa 300 stambenih jedinica i pratećim objektima, od vrtića do tržnog centra, trebalo bi da bude izgrađeno za godinu.

Polaganje kamena temeljca za izgradnju tog naselja bila je udarna vest u prištinskim listovima na albanskom jeziku, koji u tom projektu vide početak "kolonizacije" i "povratak Srbije na Kosovo".

Kosovski premijer Isa Mustafa saopštio je nakon postavljanja kamena temeljca da je izgradnja naselja u Zvečanu namenjenog raseljenim Srbima nezakonita i da neće biti dozvoljena dok nadležne institucije ne budu dale dozvole za to.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.