Tahiri: Razgovori sa Beogradom u Beču nisu urodili plodom, zabrana ostaje

Izvor: Blic, 05.Apr.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Razgovori sa Beogradom u Beču nisu urodili plodom, zabrana ostaje

Kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je da će mere uvedene za transport nafte i gasa iz centralne Srbije ostati do daljnjeg, s obzirom da, kako je navela, razgovori sa delegacijom Beograda u Beču u poneđeljak nisu urodili plodom.

Razgovori će biti nastavljeni, kazala je ona za Radio Slobodna Evropa.

- Ovaj hitan sastanak je sazvan kako bi se postiglo rešenje. Ali nakon teških pregovora tokom celog dana, nije bilo rezultata. Argument >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpske strane je da Kosovo nije članica Konvencije o ADR (međunarodnom transportu opasnog tereta), ni članica UN - rekla je Tahiri.

Pročitajte još:

Prema njenim rečima, argument Prištine je da je Kosovo sa mnogim državama već postiglo dogovor o priznanju ovih ADR sertifikata.

Tahiri je rekla da je srpska strana tokom razgovora u nekoliko navrata prekidala razgovore radi konsultacija, te da se EU maksimalno angažovala kako bi ubedili predstavnike Beograda.

- Važno je reći da se po tom pitanju razgovori nastavljaju - rekla je ona napominjući da je do sada bilo i drugih sličnih sporazuma o slobodnoj trgovini koji su postignuti bez problema.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ko koči sporazum: Beograd i Priština i dalje bez dogovora

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2016

Kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je da će mere uvedene za transport nafte i gasa iz centralne Srbije ostati do daljnjeg, s obzirom da, kako je navela, razgovori sa delegacijom Beograda u Beču u poneđeljak nisu urodili plodom. Razgovori će biti nastavljeni,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.