Tahiri: Bez dogovora o mostu u Mitrovici, nastavak razgovora 22.jula

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Bez dogovora o mostu u Mitrovici, nastavak razgovora 22.jula

Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se danas u Briselu dogovorili o problemu "parka prijateljstva" na mostu u Severnoj Mitrovici.Nažalost, "nije bilo napretka" rekla je Tahiri novinarima posle osmočasovnih pregovora u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.Tahiri je izjavila da je prištinska strana došla u punom sastavu uključujući predstavnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nekoliko ministarstava i da je bila spremna da nastavi razgovore i preko vikenda."Gospodin Đurić je došao sam i očigledno nije bio dobro pripremljen, a razgovori će biti nastavljeni 22. jula", rekla je Tahiri.U Briselu je danas nešto posle 10 časova počeo sastanak o situaciji u Kosovskoj Mitrovici koji je sazvala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton a u kome su učestvovali direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlae Edita Tahiri. Visoka predstavnica EU je, prema rečima njene portparolke Maje Kocijančić, od svog tima u Briselu zatražila "da sazove sastanak dve strane kako bi se pronašao način za sporazumno rešavanje svih pitanja vezanih za most u Mitrovici"

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Briselu bez dogovora o “parku mira” u Mitrovici

Izvor: BKTV News, 11.Jul.2014

Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se danas u Briselu ni posle desetočasovnih razgovora dogovorili o problemu “parka mira” na mostu u Severnoj Mitrovici.. . . Đurić je rekao novinarima da izgradnju parka treba nastaviti...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.