Tadić i Merkelova u Palati Srbija (FOTO+ VIDEO)

Izvor: S media, 23.Avg.2011, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Merkelova u Palati Srbija (FOTO+ VIDEO)

Predsednik Srbije Boris Tadić i nemačka kancelarka Angela Merkel sastali su se danas oko 10 sati u Palati Srbija. Po završetku sastanka u četiri oka sa predsednikom Srbije, biće održan i sastanak dve državne delegacije.

GALERIJA SLIKA

Predsednik Srbije Boris Tadić i nemačka kancelarka Angela Merkel sastali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su se danas oko 10 sati u Palati Srbija, na početku prve zvanične posete kancelarke Beogradu.

Merkelovu su nešto ranije uz najviše državne počasti pred Palatom dočekali predsednik Tadić, premijer Mirko Cvetković, potpredsednik vlade Božidar Ðelić, ministri spoljnih poslova Vuk Jeremić i odbrane Dragan Šutanovac, uz počasni stroj Garde Vojske Srbije i intoniranje himni dveju zemalja.

Po završetku sastanka u četiri oka sa predsednikom Srbije, biće održan i sastanak dve državne delegacije, a potom će se Tadić i Merkel oko 11. 30 obratiti novinarima.

Kancelarka Merkel će, kako se očekuje, sa srpskim državnim vrhom razgovarati o međunarodnim, bilateralnim i privrednim temama, približavanju Srbije EU i razvoju situacije u regionu, posebno na Kosovu.

Za praćenje susreta predsednika Tadića i kancelarke Merkel akreditovano je 185 novinara iz Srbije, Nemačke i regiona.

Merkelova, koju je sinoć na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao premijer Mirko Cvetković, jutros se susrela sa Ružicom Ðindić i stipendistima Fonda "Dr Zoran Ðinđić".

Pored razgovora s predsednikom Tadićem, Merkelova će imati i zvaničan susret sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Angela Merkel sa Ružicom Ðinđić i stipendistima

Merkel: Srbija u EU, uslov Kosovo!

Sastanku će prisustvovati i zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, potpredsednik vlade Božidar Ðelić, ministri spoljnih poslova Vuk Jeremić, odbrane Dragan Šutanovac i ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Nemačka kancelarka u Beograd je sinoć stigla nakon jednodnevne posete Zagrebu, gde se sastala s predsednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor i izjavila da sve zemlje zapadnog Balkana mogu da postanu članice Evropske unije ako ispune preduslove, a kao uslov za Srbiju navela je normalizaciju odnosa sa Kosovom.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.