Izvor: S media, 12.Apr.2013, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Srbija dramatizuje, ali još postoji šansa za sporazum

Postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova još je moguće, rekao je danas kosovski premijer Hašim Tači.

On je naveo da je Srbija želela dramatizaciju, što je uradila u Beogradu, ali i tokom zajedničkog sastanka sa Ketrin Ešton.

"Tu dramu je stvorila i kod svoje javnosti. Mislim da je sada vreme da krenemo napred", rekao je Tači za Radio Slobodna Evropa.

On je dodao i da Srbija ne može da drži kao taoca evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << budućnost Kosova, regije i investicije EU u regionu.

"To se neće dozvoliti. Ako Srbija odbije sporazum, Kosovo će da nastavi da gleda na evropsku perspektivu, a Beograd će ostati pozadi svojom krivicom, zbog neodgovornost i zbog logike mentaliteta iz prošlosti koji je prouzrokovao ratove u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, te tešku krizu u Srbiji", zaključio je Tači.

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija traži poboljšanje dogovora sa Prištinom u nekim ključnim oblastima i da će se o tome razgovarati narednih dana. Opširnije OVDE

Tanjug, Radio Slobodna Evropa)

Foto: AP/Beta/Yves Logghe

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.