TUGA: Žandarm Stevan Sinđelić ubijen na majčin rođendan

Izvor: Press, 29.Avg.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA: Žandarm Stevan Sinđelić ubijen na majčin rođendan

Ovo je juče ispričao reporteru „Blica“ Novica Sinđelić, otac ubijenog žandarma Stevana (30), pošto su mu sinovljeve kolege žandarmi došle da saopšte da mu je sin ubijen.
Novica je hrabro stajao pred Stevanovim kolegama iz Žandarmerije koji su došli da izjave saučešće, ali je u razgovoru priznao da je potpuno skrhan od bola.
- Javili su odmah tog jutra da je ranjen, i kada su mi opisivali u kojem delu administrativne granice se to desilo, celu sliku sam već imao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << glavi, jer sam i ja tamo službovao dok sam radio kao policajac. Oko 32 godine sam bio policajac na Kosovu, gde sam i živeo sa porodicom. Sad su došli da mi kažu da mi sin nije preživeo. Vidite, danas je njegovoj majci Slavici rođendan - jedva je uspeo da ispriča Stevanov otac.
Kako kažu komšije koje su došle da se porodici Sinđelić nađu u ovom teškom trenutku, Stevanova majka Slavica je sa drugim sinom Nenadom, ćerkom Svetlanom i dvoje unučića otišla na Kosovo, kako bi obišli naše manastire.
- Ne mogu da zamislim kakav je ovo šok za njih. Pa Stevan je ubijen u trenutku kada je otprilike njihov autobus ulazio na Kosovo - priča jedna od komšinica.
Ona kaže da je Stevanova supruga Marina, sa kojom je zajedno sa trogodišnjim sinom Vukom živeo u Vrnjačkoj Banji, već čula šta se desilo, i dodaje da je Stevica, kako su ga zvali, bio predivan čovek kojeg su svi voleli.
Stevan Sinđelić ranjen je juče oko tri sata izjutra na administrativnom prelazu Merdare kada su teroristi otvorili vatru na Žandarmeriju. On je obezbeđivao mesto incidenta koji se dogodio dan ranije. Tada je patrola policije naišla na grupu šumokradica i u pucnjavi koja je nastala ranjen je napadač Naim Zećiri (40). Ostali su pobegli na albansku stranu ostavivši za sobom pet traktora natovarenih drvima i kalašnjikov, koji je pronađen kod ranjenog Albanca.
Teroristi su se dan kasnije vratili da pokupe traktor i stvari i opet zapucali na Žandarmeriju. Pogodili su Sinđelića u glavu koji je odmah prebačen u prokupačku bolnicu, a zatim na VMA, gde je i preminuo. U napadu je ubijen i napadač Albanac.

 
Glineni golubovi
Sinđelićeve kolege imaju osećaj da su glineni golubovi u igri koju im nameće međunarodna zajednica. - U takvoj svirepoj igri, albanski separatisti večito imaju popust, za njih uvek imaju razumevanja oni koji su i priznali tu kvazidržavu na jugu Srbije. Da li će smrt kolege biti obrazložena kao puki sticaj okolnosti a da se ne kaže istina o tome šta smrt zapravo jeste: zločinački teroristički napad na državu Srbiju i njene predstavnike - kažu kolege.
Vojska: Pojačane patrole
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković zatražio je juče od komandanta Kfora general-majora Salvatorea Farine veće angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije, kako bi se sprečile ilegalne aktivnosti na tom području. Njih dvojica su se dogovorili da se hitno pojačaju zajedničke patrole, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume.
Napadač u Nišu
Albanac Naim Zećiri koji je ranjen u okršaju sa policijom prebačen je u Klinički centar u Nišu gde će biti operisan. Sobu u kojoj se nalazi neprekidno čuva policija.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sinđelić ubijen na majčin rođendan

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2014, 19:01

Mladi Stevan Sinđelić (30), pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije, ubijen je na majčin rođendan, na dan kada su ona, sestra i brat prvi put posle 1999. otišli da vide rodnu Đakovicu. Ubijen je iz vatrenog oružja iz koga su pucali Albanci lovokradice koji su krenuli u nelegalnu seču šume...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.