Svi shvataju da pitanje Kosova nije zatvoreno

Izvor: NaDlanu.com, 19.Avg.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi shvataju da pitanje Kosova nije zatvoreno

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da ne postoji "ad hok rešenje" za problem Kosova, kao i da i međunarodni zvaničnici shvataju da pitanje Kosova nije zatvoreno.

"Jedan od važnih sagovornika su SAD. Klima u Vašingtonu polako se menja, postoji bolje razumevanje situacije u kojoj se Srbija nalazi i Prištini se više ne daje bezrezervna podrška, pogotovo ne za nasilne akcije", rekao je Šutanovac u intervjuu "Večernjim novostima" od petkaŠutanovac je kazao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << za zvaničnike iz Vašingtona poslednji potezi Prištine bili iznenađenje i da nisu naišli na odobravanje.On je istakao da je dobro da i međunarodni zvaničnici shvataju da pitanje Kosova nije zatvoreno i da jasno stavljaju do znanja da onaj ko probleme pokušava da rešava nasiljem ne može da očekuje podršku velikih sila."Kosovo trenutno nije u fokusu ni Istoka ni Zapada, velike države imaju svoje probleme i Hašim Tači koristi taj vakuum. Ali, očigledno je da je 'slomio zube' u pokušaju da zauzme administrativne prelaze", rekao je Šutanovac.BEOGRAD, 18. avgusta 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.