Strazbur: Bez rasprave o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 11:32

Strazbur: Bez rasprave o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope

Na zasedanju Komiteta ministara Saveta Evrope u Strazburu danas se nije raspravljalo o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope, pošto je na početku sastanka, usvojen konačan dnevni red, na kojem se nije našao zahtev Prištine za članstvo u toj organizaciji, saznaje Tanjug.
Naredna sednica, na kojoj bi se o toj temi raspravljalo, mogla bi da se održi u novembru, rekli su Tanjugu diplomatski izvori.
Na sednici je bezrezervnu podršku članstvu Prištine u toj organizaciji dalo desetak zemalja, među kojima su Skandinavske zemlje, Hrvatska, Albanija, velika Britanija i Irska.
Uoči početka sastanka, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je Tanjugu da je stav te zemlje po pitanju članstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka Berbok pozvala Prištinu da što pre ispuni uslove za prijem u Savet Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2024

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je danas da je Kosovu mesto u Savetu Evrope i pozvala vlasti u Prištini da što pre ispune uslove za prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Komitet ministara SE razmatra kako da nastavi proces u vezi s prijemom Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2024

Komitet ministara Saveta Evrope je počelo raspravu o pitanju prijema Kosova u tu organizaciju i razmatra kako da nastavi taj proces, rečeno je danas na konferenciji za štampu posle sastanka Komiteta u Strazburu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Osmani: Pitanje članstva Kosova u SE pitanje dana

Izvor: Danas, 17.Maj.2024

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da je pitanje vremena kada će Kosovo biti 47. članica Saveta Evrope (SE), reagujući tako na činjenicu da se na današnjoj sednici Komiteta ministara SE nije našlo pitanje članstva Prištine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.