Stigli lekovi u Gračanicu

Izvor: RTS, 19.Avg.2011, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigli lekovi u Gračanicu

Pošiljka sanitetskog materijala i lekova iz Srbije stigla u Gračanicu, potvrdila direktorka gračaničkog Doma zdravlja Rada Trajković. Prispela količina lekova ne zadovoljava potrebe stanovništva.

Direktorka gračaničkog Doma zdravlja Rada Trajković rekla je da je pošiljka lekova i sanitetskog materijala koje je Ministarstvo zdravlja uputilo u srpske enklave na Kosovu i Metohiji stigla u Gračanicu i ocenila da je to vrlo ograničena količina lekova.

"Očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novu pošiljku koja će zadovoljiti potrebe stanovništva naše enklave", rekla je Trajkovićeva i dodala da su potrebe Doma zdravlja u Gračanici, koji pokriva potrebe pacijenata iz 10 srpskih mesta, mnogo veće od pošiljke koja je stigla.

Prema njenim rečima, prispela količina lekova nije dovoljna ni za potrebe najudaljenije enklave sa najmanje Srba.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici rekla je da je dobila obećanje od Ministarstva za Kosovo i Metohiju da će im u ponedeljak poslati novu količinu lekova i sanitetskog materijala, koji će zdravstvenim radnicnima pomoći da stabilizuju situaciju.

Zbog velikih potreba zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, najveći deo pomoći zadržan je na severu Pokrajine.

Ministarstvo zdravlja Srbije je zbog krize nastale krajem jula vezane za promet roba, donelo odluku da na Kosovo i Metohiju uputi lekove i ostala medicinska sredstva namenjena zdravstvenim centrima u enklavama kako bi zdravstveni radnici imali dovoljne količine lekova da obavljaju posao.

Iz Gračanice je poslato upozorenje da je rad zdravstvenih radnika ugrožen i da nedostaju kiseonik, lekovi i sanitetski materijal.

Gračanički Dom zdravlja u kome funkcioniše 17 specijalističkih službi ima ambulante u Lapljem Selu, gde se nalazi i Služba za hitnu medicinsku pomoć, zatim u Preocu, Donjoj Brnjici, Sušici, Čaglavici i u Devet Jugovića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.