Šta je prednost Beograda u dijalogu, u odnosu na Prištinu?

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 20:43

Šta je prednost Beograda u dijalogu, u odnosu na Prištinu?

Bivši narodni poslanik Miljaim Zeka rekao je da je prednost Srbije u dijalogu, u odnosu na tzv. Kosovo, to što Beograd govori o slobodama pojedinca.

„Mi govorimo o kolektivnim slobodama, koje Zapad ne razume. Moramo da kažemo Vašingtonu i našim prijateljima da garantujemo jednaka prava za srpsku manjinu na Kosovu", rekao je Zeka i dodao:

"Ako nismo u stanju da kažemo Srbiji da smo spremni da vratimo tela nestalih Srba na Kosovu, ići ćemo uzalud da razgovaramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o nestalima".

On je naveo da je njegova majka nestala, dodajući da je zainteresovan da je pronađe i sahrani.

"Niko ne može da se ismejava sa nestalima, bez obzira na njihovu nacionalnost. Moja majka je nestala i zanima me da je pronađem i sahranim je. Mi imamo 1.700 nestalih osoba", istakao je on.

Prema Zeki, jedini cilj Srbije je da formira Zajednicu srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

"Zajednica srpskih opština je najveći karcinom unutar Kosova. Cilj Srbije nije razmena teritorija. Srbija nema drugi cilj osim da stvori zajednicu sa izvršnim ovlašćenjima. To znači da će, ukoliko zajednica dobije izvršnu vlast, srpska crkva u Prizrenu imati više izvršne vlasti od same opštine Prizren", zaključio je Zeka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.