Srpski ministri odbrane i policije ne mogu na KiM

Izvor: B92, 25.Apr.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpski ministri odbrane i policije ne mogu na KiM""

Priština -- Ministarstvo spoljnih poslova Kosova zabranilo je do daljnjeg svaki ulazak na Kosovo ministrima odbrane i policije Srbije, prenosi „Zeri“.

Kako navode, odluku o tome, zbog navodnog prikrivanja ratnih zločina, potpisao je Petrit Seljimi.

Seljimi se pri donošenju odluke pozvao na izveštaje Saveta Evrope, Evropske komisije, Helsinškog odbora za ljudska prava i i drugih organizacija koje su dokumentovale nastojanja Srbije da onemogući suđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ratne zločine nad Albancima.

"Ovo je prvi put da Vlada Kosova blanko zabranjuje ulazak na Kosovo ministrima odbrane i unutrašnjih poslova Srbije", piše Zeri, koji je i objavio taj dokument.

Seljimi je prošle nedelje zabranio ulazak ministru odbrane Zoranu Đorđeviću.

List podseća da je MIP Kosova u poslednjih nekoliko nedelja zabranio ulazak na Kosovo lideru radikala Vojislavu Šešelju, šefu generalštaba Ljubomiru Dikoviću, kao i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.