Danas pada odluka

Izvor: B92, 15.Jan.2022, 09:20

Danas pada odluka

Skupština privremenih prištinskih institucija u 14 časova održaće sednicu.

Na njoj se će raspravljati o održavanju referenduma o promenama Ustava Srbije na teritoriji KiM.

Vlada privrmeenih prištinskih institucija saopštila je ranije da će omogućiti Srbima na KiM da se na sutrašnjem referendumu o promeni Ustava Srbije izjasne poštom ili u kancelariji za vezu u Prištini.

Zemlje Kvinte i Evropska unija pozvali su Prištinu da dozvoli Srbima na KiM >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da glasaju na referendumu, ali čelnici privremenih institucija samouprave saopštili su nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima zemalja Kvinte u Prištini da se protive održavanju referenduma.

Sinoć je na administrativnom prelazu Merdare između centralne Srbije i KiM priveden koordinator Republičke izborne Komisije Marko Janković, njegov vozač i vozači dva kamiona koji su prevozili referendumski materijal, koji je trebalo da preuzme OEBS.

Janković i vozači su oslobođeni i na putu su ka Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skupština privremenih prištinskih institucija danas o referendumu

Izvor: Blic, 15.Jan.2022

Skupština privremenih prištinskih institucija danas će u 14 časova održati sednicu na kojoj će raspravljati o održavanju referenduma o promenama Ustava Srbije na teritoriji pokrajine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.