Srpska: Lažne patriote da ne govore o Kosovu i Metohiji

Izvor: Studio B, 19.Mar.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska: Lažne patriote da ne govore o Kosovu i Metohiji

Patriotizam na KIM danas se manifestuje mudrošću, slogom i borbom za svaku mrvu političkih i ljudskih prava, saopštila Srpska lista i poručila "lažnim patriotama i dušebrižnicima iz beogradskog kruga dvojke" da se ne usuđuju da uzimaju u usta Kosovo.

Reagujući na ocenu DS S i Dveri da Vlada Srbije priznaje nezavisnost Kosova, Srpska lista navodi da te stranke zapravo predlažu da se Srbi samoizoluju u enklavama >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i samovoljno, kao u martu 2004. godine, izlože na milost i nemilost albanskim ekstremistima.

"Hoće li gospođa Sanda Rašković Ivić doći da nas u štiklicama brani na barikadama ako, kako ona predlaže, prekinemo našu borbu za prava Srba u privremenim institucijama i Albancima tako uputimo poziv da nas isteraju iz ono malo sela i gradova na Kosovu i Metohiji u kojima smo ostali da živimo", pita Srpska lista.

D S S i Dveri ranije danas saopštili su da Vlada Srbije priznaje nezavisnost Kosova i da je to nedvosmisleno potvrdio i direktor Kancelarije za KiM Marko Đuric izjavom "da je naša obaveza da pregovaramo i borimo se za veća kolektivna prava Srba na KiM".

Srpska lista navode da oni koji zbog kratkoročnih političkih interesa nastoje da raspale nejedinstvo među Srbima i mržnju prema sopstvenoj vladi i državi, samo zato što oni ne sede u foteljama, nisu prijatelji našeg naroda na KiM.

"A šta Srbi o njima misle pokazali su tako što se njihovom predizbornom skupu u Gračanici pojavilo jedva tridesetak ljudi", navode u saopštenju.

Dodaju da se patriotizam na Kosovu i Metohiji danas manifestuje mudrošću, slogom, strpljivim i upornim radom i borbom za svaku mrvu političkih i ljudskih prava, a ne "lupanjem u politikantske i šićardžijske talambase na Terazijama".

Srbi na KiM ne ne žele da se njihovim životima igra ijedan beogradski politički avanturista ili avanturistkinja koja jedva ume da pronađe Kosmet na mapi Srbije.

"Očigledno da je za DS S i Dveri legitimna operacija Oluja, kako kaže sama Sanda Rašković Ivić, ali nije legitimna borba za kolektivna politička prava Srba na KiM. Posle ovoga možemo da očekujemo samo da u koaliciju pozovu Aljbina Kurtija i Samoopredeljenje, jer ispostavilo se da imaju istu politiku", navodi Srpska.

DS S i Dveri su ranije danas saopštili da je Đurić "sasvim jasnim rečima obavestio građane Srbije da aktuelna vlast Srbe na KiM tretira kao nacionalnu manjinu u stranoj državi, za čija će se kolektivna manjinska prava boriti".

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.