Srbima s Kosova stigao božićni konvoj iz Francuske! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jan.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbima s Kosova stigao božićni konvoj iz Francuske! (FOTO)

"Solidarnost za Kosovo" finansira i humanitarnu kancelariju pri Eparhiji Raško-prizrenskoj u Gračanici, od koje dobijaju tačne informacije o situaciji i broju najugroženijih srpskih porodica na Kosovu i Metohiji

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” iz Francuske 35 po redu stigao je u srpske enklave posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << osam dana čekanja bez ikakvog razloga ni objašnjena na kosovskoj carini.

Osam volontera ove organizacije, u pratnji njenog osnivača, Arnoa Gujona, dopremili su dvanaest tona pomoći. Humanitarna roba se sastoji od šporeta za ogrev, nove odeće i obuće, sportskog materijala i igračaka za decu.

Otkada su stigli u Gračanicu, posle dugog putovanja od 2 000 kilometara, mladi Francuzi ne staju. Uručili su pomoć najugroženijim porodicama na istočnom i centralnom Kosovu, od sela do sela, od kuće do kuće, i svugde gde je ta pomoć preko potrebna.

Foto: Telegraf

-Naši volonteri nisu zaboravili staro francusko-srpsko prijateljstvo i imaju želju da nešto učine. Ono što ih i dalje motiviše da dodju ovde i dele pomoć, su slike siromašnih porodica koje jedva preživljavaju u nehumanim uslovima po enklavama širom Kosova i Metohije. To su slike koje vas dugo prate i koje ne možete da zaboravite. Ipak, srećni smo što donosimo radost za najmlađe uoči nove godine, i ljudsku toplinu za odrasle – kaže Arno Gujon.

Ovo je 35 konvoj koji je stigao na Kosovo i Metohiju od 2004. godine kada je osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ u Francuskoj.

Organizacija “Solidarnost za Kosovo” broji preko 10 hiljada donatora iz cele Francuske i oko 30 volontera koji učestvuju u radu ove organizacije.

Foto: Telegraf

Samo u toku 2014. godine organizacija je obezbedila 5 konvoja humanitarne pomoći, letovanje u Crnoj Gori za 40 dece sa Kosova i Metohije, renoviranje 6 osnovnih škola, opremanje mlekare narodne kuhinje u Prekovcu i finansiranje manastirsku kapiju u Visokim Dečanima.

“Solidarnost za Kosovo” finansira i humanitarnu kancelariju pri Eparhiji Raško-prizrenskoj u Gračanici, od koje dobijaju tačne informacije o situaciji i broju najugroženijih srpskih porodica na Kosovu i Metohiji.

Arno Gujon, osnivač ove organizacije, odlikovan je prošle godine medaljom kralja Stefana Dečanskog, a kompanija “Novosti” mu je 17.decembra 2012. dodelila i specijalnu plaketu za “Najplemenitiji podvig godine”.

(Snežana Simić)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Božićni konvoj iz Francuske stigao u Gračanicu

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Jan.2015

BEOGRAD - Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" iz Francuske stigao je u srpske enklave.. .  . Osam volontera ove organizacije, u pratnji njenog osnivača, Arnoa Gujona, dopremili su dvanaest tona pomoći..  . Uručili su pomoć najugroženijim porodicama...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.