Srbija plaća lobiste u Kongresu SAD

Izvor: Blic, 28.Okt.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija plaća lobiste u Kongresu SAD

U trenutku kada se vodi diplomatska borba za Kosovo i odlučuje o nastavku evrointegracija, srpska vlada je odlučila da angažuje jednu od najmoćnijih firmi u Vašingtonu “Podesta grupu“ da lobira za interese Srbije u SAD. Kako saznaje “Blic”, ugovor je sklopljen 1. oktobra ove godine, a ova kompanija će za taj posao mesečno dobijati 100.000 dolara. Deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog novca, 25.000 dolara, dobiće i firma “Roberti Vajt”, koju je “Podesta grupa” angažovala da lobira za Srbiju u Kongresu.

- "Podesta grupa” je jedna od najjačih lobističkih kuća u Vašingtonu i ima najelitnije klijente. Njen vlasnik bio je u Beogradu i razgovarao sa državnim vrhom. Firma "Roberti Vajt” je članica te grupe i ona ima jake veze u Predstavničkom domu i one će praktično podeliti posao - kaže izvor "Blica” blizak vrhu vlasti.

Opširnije u štampanom izdanju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sto hiljada za lobiranje u Americi za srpske interese

Izvor: Cafe.ba, 28.Okt.2011

Vlada Srbije odlučila je da angažuje jednu od najmoćnijih firmi u Vašingtonu Podesta grupu da lobira za srpske interese u SAD za 100.000 dolara mjesečno, u trenutku kada se vodi diplomatska borba za Kosovo i odlučuje o nastavku evrointegracija, piše Blic.

Nastavak na Cafe.ba...

Za lobiste u SAD 100.000 dolara mesečno?

Izvor: Mondo, 28.Okt.2011

Vlada Srbije odlučila je da angažuje jednu od najmoćnijih firmi u Vašingtonu "Podesta grupu" da lobira za interese Beograda u SAD, što će koštati 100.000 dolara mesečno, piše današnji "Blic".

Nastavak na Mondo...

100.000 dolara mesečno za lobiste u SAD

Izvor: Radio 021, 28.Okt.2011

Vlada Srbije je odlučila da angažuje jednu od najmoćnijih firmi u Vašingtonu "Podesta grupu" da lobira za interese Beograda u Sjedinjenim Američkim Državama, što će koštati 100.000 dolara mesečno.

Nastavak na Radio 021...

Lobisti za balvane

Izvor: Politika, 29.Okt.2011, 00:23

Mislim da je Srbija sa strateškim lobiranjem u Vašingtonu zakasnila najmanje 20 godina..Neće Srbija platiti lobiste u Kongresu SAD,kako to javlja jedan naš dnevni list, već će to platiti građani Srbije, odnosno poreski obveznici. Koje niko nije ni pitao jesu li voljni da u ovo vreme velike ekonomske...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.