Srbi uhapšeni u Gračanici tučeni

Izvor: B92, 13.Jan.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi uhapšeni u Gračanici tučeni"

Bujanovac -- Ministar odbrane Aleksandar Vučić kaže da je zvanično potvrđeno da je kosovska policija brutalno pretukla skoro sve Srbe koji su za Božić uhapšeni u Gračanici.

Kosovska policija je u Gračanici za pravoslavni Božić uhapsila desetoricu mladića koji su bili u pratnji šefa kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina. Oni su pušteni nakon 48 sati policijskog zadržavanja.

"Želim da ukažem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na činjenicu koju smo do sada znali iz svedočenja uhapšenih mladića, a sada smo dobili i zvaničnu potvrdu informacije da su Srbi iz pratnje Vulina koji su uhapšeni na Kosovu i Metohiji brutalno prebijeni", kazao je Vučić novinarima prilikom obilaska vojne baze "Dobrosin" kod Bujanovca.

On je naveo da je najviše pretučen mladić koji potiče iz mešovitog braka i kome je otac Albanac, a majka Srpkinja. Njega su, kako tvrdi Vučić, kosovski policajci tukli uz povike da ne može da ima decu i teško mu povredili mokraćne kanale.

"Upravo to govori koliko je važno imati dobar, pošten i korektan odnos prema Albancima u Bujanovcu i Preševu. Ovde važe zakoni Republike Srbije i oni će se poštovati", rekao je Vučić.

Bezbednosna situacija u opštinama Preševo i Bujanovac ponovo je došla u prvi plan u Srbiji nakon postavljanja spomenika poginulim pripadnicima takozvane OVPBM u centru Preševa. Vučiću je danas, tokom posete baza u Kopnenoj zoni bezbednosti, predočeno da je situacija u tom delu zemlje stabilna, ali osetljiva.

Podsetimo, politički predstavnici Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe odbili su juče na zajedničkoj sednici zahtev Vlade Srbije da uklone sporni spomenik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđeno da su uhapšeni Srbi tučeni

Izvor: Akter, 13.Jan.2013

Ministar odbrane Aleksandar Vučić kaže da je zvanično potvrđeno da je kosovska policija brutalno pretukla skoro sve Srbe koji su za Božić uhapšeni u Gračanici

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.