Izvor: S media, 17.Mar.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa Kosova ni danas nemaju mira: Kamenovana zgrada opštine Klina

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je kamenovana zgrada opštine Klina, koja se nalazi u centru sela Drsnik.

Kancelarija je najoštrije osudila kamenovanje zgrade i od međunarodne zajednice je zatražila da pronađe i kazni počinioce tog napada.

"Zahtevamo od međunarodne zajednice da pronađe i kazni počinioce ovog napada i ujedno podsećamo da ima obavezu da obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << povratak i nesmetan život svih koji su proterani sa Kosova i Metohije", piše u saopštenju Kancelarije.



Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da zločin koji se ne kazni uvek preti da se ponovi.

Pre tačno devet godina u trodnevnom nasilju na Kosovu i Metohiji stradalo je 19 civila, 950 ljudi je povređeno i 4.000 proterano. Uništeno više od 900 objekata, uključujući 35 srpskih crkava i manastira.

(Agencija, Foto: Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kamenovana zgrada opštie Klina

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2013

Uprkos tome što Srbi na Kosovu danas obeležavaju godišnjicu najvećih etnički motivisanih napada na njih, napadi se ni danas ne stišavaju. Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je kamenovana zgrada opštine Klina, koja se nalazi u centru sela Drsnik. ..Foto: Ilustracija..Kancelarija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.