Srbi iz Prilužja obustavili protest

Izvor: B92, 22.Avg.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Prilužja obustavili protest

Čaglavica -- Meštani Prilužja obustavili su protest zbog straha da će most koji kosovske vlasti grade preko reke Sitnice doprineti ugrožavanju njihove bezbednosti.

Predsednik seoskog odbora Prilužja Dejan Kostić izjavio je za KIM radio da meštani danas neće protestovati, već da će nadležnim institucijama na Kosovu uputiti peticiju koju je potpisalo oko 1.000 meštana.

"Punoletni meštani sela, njih oko 1.000, potpisali su peticiju i na taj način se izjasnili da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su protiv izgradnje mosta koji bi spojio okolna albanska sela sa Prilužjem. Peticiju ćemo predati Kforu, Euleksu, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i drugim nadležnim institucijama", kazao je Kostić.

Meštani Prilužja počeli su proteste 15. avgusta jer se, kako navode, plaše za svoju bezbednost. Most bi trebalo da povezuje okolna albanska sela sa magistralnim putem Priština-Kosovska Mitrovica.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.