Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2015, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova o formiranju Specijalnog suda

Skupština Kosova razmotriće danas prijedlog amandmana 24 na Ustav Kosova kojim se otvara put za formiranje Specijalnog suda koji će suditi za pretpostavljene zločine bivših visokih zvaničnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Za sazivanje sjednice prema prijedlogu Vlade, glasali su predstavnici Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i partija manjina dok su protiv bili poslanici opozicionih stranaka Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Kosovo, koji su u petak napustili sednicu Predsedništva Skupštine Kosova.

Potpredsjednik Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova Đavit Haljiti je za prištinske medije izjavio da je obezbijeđena većina da se usvoji amandman o Specijalnom sudu.

Haljiti je rekao da su samo četvorica poslanika DPK sada protiv usvajanja Specijalnog suda i dodao da je obaveza DPK kao stranke da se pronađe formula i da se izglasa amandman.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kosovo: Usvojen zakon o sudu za zločine OVK

Izvor: Mondo, 03.Avg.2015

Skupština Kosova večeras je po ubrzanoj proceduri razmatrila i u načelu usvojila predlog Zakona o specijalnom sudu. "Ko bude glasao za ovaj sud smatraćemo ga izdajnikom", upozorili veterani OVK, koji su Tačija gađali flašama...Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević.. Za usvajanje zakona su glasala...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.