Sever Kosova spreman za referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sever Kosova spreman za referendum

KOSOVSKA MITROVICA -

U četiri opštine na severu Kosova sve je spremno za održavanje referenduma na pitanje "da li prihvatate institucije tzv Republike Kosovo", izjavio je danas član Komisije zadužene za sprovođenje referenduma Ljubomir Radović.

On je u izjavi Tanjugu istakao da će referendum u Zubinom Potoku, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici biti održan 14. i 15. februara, a u opštini Leposavić samo 15. februara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Radović je rekao da je odštampano 35.500 referendumskih listića, od kojih jedan broj i na albanskom jeziku, na kojima će građani na 82 glasačka mesta na severu Kosova moći da zaokruže da ili ne odgovarajući na referendumsko pitanje.

On je dodao da je moguće da će loši vremenski uslovi uticati na nešto manju izlaznost građana, ali da ne sumnja u "zadovoljavajuću" izlaznost.

Preliminarni rezultati biće poznati 15. februara uveče, a konačni će biti objavljeni 19. februara.

Radović takođe ističe da je predstavnicima UNMIK-a i OEBS-a upućen poziv da posmatraju tok referenduma, te da su predstavnici Međunarodne krizne grupe već izrazili spremnost da prate referendum.

Kako je rekao, o održavanju referenduma obavešteni su predstavnici međunarodnih misija na Kosovu, a od Kfora i lokalne policije očekuju da tog dana kao i obično obezbede sigurnost za sve građane.

Severni deo Kosovske Mitrovice izlepljen je plakatima putem kojih se građani pozivaju da izađu na referendum i zaokruže "Ne".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.