Sarajevo neće priznati Kosovo u dogledno vreme

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo neće priznati Kosovo u dogledno vreme

Odnosi sa susednom Srbijom su sve bolji, a Bosna i Hercegovina u dogledno vreme neće priznati nezavisnost Kosova

To su predviđanja bošnjačkog člana u Predsedništvu BiH Bakira Izetbegovića.

"Ne verujem da ćemo priznati Kosovo u dogledno vreme", rekao je Izetbegović i objasnio da je to i prognoza ministra spoljnih poslova BiH  Ivana Crnadaka, jer, kako je rekao, "imamo snažan otpor političara iz RS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pa i od člana Predsedništva gospodina (Mladena) Ivanića".

Bez Ivanića, podsetio je Izetbegović, to nije moguće uraditi.

"Što se tiče bezviznog režima mi ga nemamo ni sa nekim zemljama koje smo priznali pre 20 godina i koje su priznale nas. Nećemo moći uraditi stvar s bezviznim režimom, ali možemo jako olakšati izdavanje viza. One mogu biti izdavane i u Skoplju i u Beogradu i na tome se radi, da se ta procedura olakša i pojednostavi tako da se ostvari intenzivna komunikacija jer u ovom času trpi i naša i njihova privreda zbog te usporene komunkacije“, rekao je Izetbegović.

Iako su odnosi između BiH i Srbije sve bolji, Izetbegović je naveo da je u proteklom periodu bilo određenih kriza, koje su uspešno prevaziđene.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.