Samit završen bez dogovora: Albanija blokirala deklaraciju zbog Kosova

Izvor: Blic, 15.Jun.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit završen bez dogovora: Albanija blokirala deklaraciju zbog Kosova

Samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) završen je danas u Beogradu bez usvajanja zajednicke deklaracije, zbog neslaganja delegacije Albanije sa predloženim tekstom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na završnoj konferenciji za novinare da deklaracija nije mogla biti usvojena bez konsenzusa i da je Albanija insistirala na nečemu što ostale delegacije nisu tražile.

"Radilo se o tome da se otvori novo poglavlje u ovoj organizaciji - da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavnicima administracije u Prištini omogući učešće na način koji Srbiji nije prihvatljiv", rekao je Nikolić.

Predstavnik Albanije prethodno je u govoru rekao da je njegova delegacija tražila da se u potpunosti poštuju sporazumi Beograda i Prištine o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima.

Nikolić je na konferenciji za novinare izrazio nadu da sledeći samit SEECP neće biti u senci ovakvog problema.

Povezane vesti: Samardžić: Beograd korak po korak priznaje Kosovo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.