STEFANOVIĆ: SA ODBORNICIMA POSTIGNUTO PUNO JEDINSTVO

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFANOVIĆ: SA ODBORNICIMA POSTIGNUTO PUNO JEDINSTVO

ZVEČAN - Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je danas da je na sastanku sa odbornicima četiri srpske opštine na severu Kosova postignuto puno jedinstvo o mogućem rešenju krize u tom delu pokrajine.

"Obratili smo se odbornicima i predstavili elemente mogućeg prelaznog rešenja ... nikada svi ne mislimo isto .... ali smo  postigli puno jedinstvo", kazao je Stefanović posle razgovora koji su on i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović vodili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa odbrornicima Leposavića, Zvečana, Kosovske Mitrovice I Zubinog Potoka, javlja TV Prva.

Stefanović je dodao da on i Bogdanović  sada očekuju sastanak sa komandantom Kfora Ehrardom Bilerom. Za sada nije poznato kada i gde će sastanak biti održan.

Stefanović  je ponovio da će javnost biti upoznata sa detaljima razgovora sa Kforom nakon što se dogovor postigne u potpunosti.

Prema dogovoru Kfora i srpskih pregovarača, Kfor bi trebalo da zadrži kontrolu nad prelazima na severu Kosova do polovine septembra, a Srbi treba da uklone blokade puteva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.