SPO: Nećemo novu Oluju

Izvor: RTS, 15.Jan.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Nećemo novu "Oluju"

Napuštanje politike barikada i referenduma na Kosovu je neophodno kako bi se sprečio egzodus Srba nastanjenih južno od Ibra, saopštio Odbor SPO za Kosovo. Nećemo da budemo žrtve nove Oluje, poručuju iz Odbora.

Odbor Srpskog pokreta obnove za Kosovo i Metohiju saopštio je da je neophodno napuštanje politike barikada i referenduma na Kosovu kako bi se sprečio egzodus Srba nastanjenih južno od Ibra. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Odbor SPO za Kosovo i Metohiju traži i da Vlada Srbije prihvati nestatusni deo dokumenta Martija Ahtisarija kao osnovu za dijalog Beograda i Prištine.

U saopštenju se podseća da južno od Ibra živi dvostruko više Srba nego u četiri opštine na severu i da je na tom području skoncentrisana sva srpska kosovska duhovna baština.

"Tražimo da mediji u Srbiji ne kriju od građana Srbije sadržinu Ahtisarijevog dokumenta. Tražimo preokret politike barikada i referenduma, koja nas vraća u tragične devedesete godine. Nećemo da budemo žrtve nove 'Oluje'", poručuje Odbor SPO za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPO: Srbima preti "nova Oluja"

Izvor: B92, 15.Jan.2012

Beograd -- Odbor za KiM SPO zatražio je od Vlade Srbije da prihvati "nestatusni" deo Ahtisarijevog plana, kao osnovu za dijalog između Beograda i Prištine...SPO je poručio da Srbi južno od Ibra ne žele da budu žrtve "nove Oluje"..."Nas koji živimo južno od Ibra, u srpskim opštinama i enkalavama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.