SPC: Obnova Odbora za KiM

Izvor: B92, 05.Okt.2011, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC: Obnova Odbora za KiM

Beograd -- Srpska pravoslavna crkva odlučila je da, povodom najnovijih zbivanja na severu Kosova, obnovi rad Odbora za Kosovo i Metohiju.

Kancelarijom Odbora rukovodiće episkop lipljanski Jovan, koji je imenovan i za sekretara Odbora za Kosovo i Metohiju.

Njen zadatak biće organizacija i dokumentovanje rada Odbora za Kosovo i Metohiju, kao i stvaranje arhiva i biblioteke vezanih za Kosovo i Metohiju i zbivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na njima uopšte.

Kancelarija Odbora za Kosovo i Metohiju, kojom je svojevremeno rukovodio sadašnji episkop australijsko-novozelandski Irinej, ubuduće će imati svoje sedište u Pećkoj Patrijaršiji.

Odluka je doneta na zajedničkoj sednici Svetog arhijerejskog Sinoda i Odbora za Kosovo i Metohiju Svetog srhijerejskog Sabora, održanoj polovinom septembra, navedeno je u saopštenju SPC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Pećkoj Patrijaršiji osnovana Kancelarija Odbora za KiM

Izvor: Blic, 05.Okt.2011

U Pećkoj Patrijaršiji osnovana je Kancelarija Odbora za Kosovo i Metohiju, kojom će rukovoditi episkop lipljanski Jovan, vikar Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve (SPC)..."Na zajedničkoj sednici Svetog arhijerejskog sinoda i Odbora za Kosovo i Metohiju...

Nastavak na Blic...

SPC OBNOVILA RAD ODBORA ZA KOSOVO I METOHIJU

Izvor: Kurir, 05.Okt.2011

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva odlučila je da, povodom najnovijih zbivanja na severu Kosova, obnovi rad Odbora za Kosovo i Metohiju..BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva odlučila je da, povodom najnovijih zbivanja na severu Kosova, obnovi rad Odbora za Kosovo i Metohiju, saopštila je u utorak Informativna...

Nastavak na Kurir...

SPC: Obnova Odbora za KiM

Izvor: S media, 05.Okt.2011

Srpska pravoslavna crkva obnovlja rad Odbora za Kosovo i Metohiju. Kancelarijom Odbora rukovodiće episkop lipljanski Jovan, koji je imenovan i za sekretara Odbora za Kosovo i Metohiju, navodi Eparhija u saopštenju SPC. ..Srpska pravoslavna crkva odlučila je da, povodom najnovijih zbivanja na severu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.