SNP Naši tužili Egzit fondaciju

Izvor: B92, 30.Maj.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP "Naši" tužili Egzit fondaciju

Beograd -- SNP "Naši" podneo krivičnu prijavu protiv Egzit fondacije "zbog podrivanja ustavnog poretka koje uključuje niz krivičnih dela definisanih u Krivičnom zakoniku".

Kako stoji na sajtu te organizacije, ta krivična dela su priznavanje kapitulacije ili okupacije dela teritorije Republike Srbije.

"Krivična prijava je podneta Javnom tužilaštvu Republike Srbije protiv Egzit Fondacije, organizacije Dokukino, organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo 2.0, ali i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kao i Uprave za digitalnu agendu Republike Srbije zbog učešća u ovom protivustavnom delovanju kroz zvanično pokroviteljstvo Šer konferencije i neizvršavanja svojih službenih, zakonskih i ustavnih obaveza", stoji na sajtu Srpskog narodnog pokreta "Naši".

Taj pokret takođe očekuje od javnog tužioca "da postupi u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim obavezama i ovlašćenjima u cilju privođenja pravdi odgovornih lica, kao i da ceo proces zaključi zabranom navedenih protivustavnih organizacija – na prvom mestu Egzit Fondacije, ali i organizacije Dokukino i Kosovo 2.0".

Kao objašnjenje za takav potez navedeno je da je reč o odbrani društva od "neonacističkih ideologija i primitivizma koji šire nevladine organizacije koje deluju pod okriljem zapadnih ambasada na teritoriji Republike Srbije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.