S medjunarodnom zajednicom o raspodeli mandata

Izvor: Beta, 10.Jun.2014, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S medjunarodnom zajednicom o raspodeli mandata

BEOGRAD, 10. juna 2014. (Beta) - Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je u utorak da će Srbija razgovarati s medjunarodnom zajednicom o načinu raspodele mandata srpskim poslanicima u Skupštini Kosova.

"Za nas je ovo veoma značajna tema, koja zadire u stepen političkih prava Srba i mi ćemo se odlučno boriti za to", rekao je Djurić za Radio-televiziju Srbije.

On je najavio da će o tome biti reči sa "najuticajnijim zemljama Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i šire", i izrazio uverenje da će se o tome razgovarati u Briselu.

Komentarišući izlazak Srba na parlamentarne izbore na Kosovu, koji su održani 8. juna, Djurić je ocenio da su država Srbija i kosovski Srbi pokazali odgovornost i jedinstvo.

"To jedinstvo nam garantuje da ćemo u pokrajinskom političkom životu sa 10 mandata igrati značajnu ulogu i biti nezaobilazni faktor. Mislim da možemo da budemo ponosni na činjenicu da smo kao država i kao narod, posebno na Kosovu i Metohiji, pokazali odgovornost", kazao je on.

Šef Kancelarije za KiM kazao je da očekuje da će svi poslanici Srbi u kosovskom parlamentu, koji su izabrani sa različitih lista, raditi zajedno i u koordinaciji sa Beogradom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.