Ruski MIP: Kvazidržava Kosovo izvor regionalne nestabilnosti

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski MIP: Kvazidržava Kosovo izvor regionalne nestabilnosti

Kvazidržava Kosovo glavni je izvor regionalne nestabilnosti, a slepa popustljivost velikoalbanskim težnjama vodi ka raspirivanju međuetničkih tenzija i povećanju konfliktnog potencijala na Balkanu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije ističe da je neprihvatljivo odsustvo adekvatne reakcije pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD, na ekstremističke neobuzdane >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izjave Ramuša Haradinaja na račun Beograda i srpskog rukovodstva.

"Zapadni partneri smatraju to normalnim? Je li to dozvoljeno u savremenoj Evropi? Brisel i Vašington se solidarišu sa Haradinajem? Ili jednostavno nisu u stanju da urazume svog štićenika?", navode iz ruskog Ministarstva.

U komentaru Ministarstvo ističe podršku odlučnom odgovoru rukovodstva Srbije na prostački napad čoveka umešanog u izvršenje najtežih zločina protiv mirnog stanovništva tokom kosovskog konflikta 1990. godine.

Rusko ministarstvo izražava žaljenje takvim razvojem događaja, raspirivanja strasti, što je, kako navode, bilo i očekivano s obzirom na odluku francuskog suda, koji je ignorisao pravno osnovani zahtjev srpske strane i oslobodio Haradinaja, koji je okrivljen za izvršenje mnogih otmica, silovanja, ubistava.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.