Rusija gubi saveznika u regionu ako Srbija...

Izvor: B92, 16.Jun.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija gubi saveznika u regionu ako Srbija..."

Ako se Srbija pridruži Zapadu, Rusija više neće imati saveznika u ovom delu Evrope, a pitanje Kosova i Krima neće biti rešeno narednih najmanje 10 godina.

To je ocenio politički analitičar iz Rusije Stanislav Bišok.

"Jedino rešenje za Kosovo je podela Kosova na deo koji će pripadati Srbiji i na deo koji je nezavisan ili koji će se priključiti Albaniji. Ako Srbi koji žive na Kosovu žele da se pridrže Srbiji, zašto ih zaustavljati", rekao je za agenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beta ruski analitičar iz međunarodne nevladine organizacije za nadzor izbora u Zajednici nezavisnih država (CIS-EMO).

Kako je rekao Bišok, pošto je Zapad priznao nezavisnost Kosova "nema smisla postavljati pitanje legitimiteta" referenfuma na Krimu, jer "ako se već jednom promene granice u Evropi, zašto ih ne promeniti i na drugom mestu u Evropi".

"Na Krimu nije bilo krvavih konflikta različitih etničkih grupa, tamo muslimani čine samo deset odsno stanovništva, ali na Kosovu su Srbi manjina prema kojoj se nažalost većina ophodi loše", rekao je Bišok.

O uticaju Rusije i Zapada na Srbiju, analitičar je rekao da "nažalost danas nije moguće izbeći izjašnjavanje o pripadnosti određenom bloku" i da sada Brisel i Vašington primoravaju Srbiju da donese odluku i da se pridruži EU, pa čak i NATO-u.

Bišok je rekao da kulturološki i tradicionalno Rusija ima veći uticaj na Srbiju, ali da Rusija neće više imati saveznike u ovom regionu ako se Srbija pridruži zapadnom bloku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Analitičar: Rusija gubi saveznika u regionu ako se Srbija pridruži Zapadu (VIDEO)

Izvor: Beta, 16.Jun.2017

Ako se Srbija pridruži Zapadu, Rusija više neće imati saveznika u ovom delu Evrope, a pitanje Kosova i Krima neće biti rešeno narednih najmanje 10 godina, ocenio je danas za agenciju Beta politički analitičar iz Rusije Stanislav Bišok."Jedino rešenje za Kosovo je podela Kosova na deo koji će...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.