Referendum da odluči o razgovoru

Izvor: B92, 30.Sep.2012, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Referendum da odluči o razgovoru"

Priština -- Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa traži da se povodom najavljenih razgovora o političkim pitanjima između Kosova i Srbije organizuje referendum.

Njegova partija je najveća opoziciona partija u kosovskom parlamentu. U izjavi za albansku televiziju Top čanel iz Tirane Mustafa je rekao da za početak takvih razgovora nije potrebna samo saglasnost kosovske skupštine i vlade, nego da o tome treba da odluči narod na referendumu.

“Odgovor na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba li ući u razgovore treba da se donese putem referenduma, jer ne vidim ni jednog jedinog razloga da se ponovo otvore razgovori sa jednom državom sa kojom smo završili razgovore i da se još jednom postavi pitanje Kosova koje je rešeno ranije”, kazao je Mustafa.

Najveći problem je, smatra on, da se još ne zna o čemu će se razgovarati, osim što je izjavljivano da će razgovori zahtevati donošenje teških odluka kako za Kosovo, tako i za Srbiju. Zbog toga je, kako je dodao, DSK protiv toga da bude deo ovih razgovora.

“Ja nisam pobornik toga da DSK bude deo takvih odluka, jer su teške odluke donete u Beču tokom usvajanja paketa Ahtisarija, rešenja koja su bila izuzetno bolna “, kazao je Mustafa.

On je rekao da je "za razgovore sa Srbijom samo pod uslovom da to bude razgovor dve nezavisne u suverene države o unapređenju ekonomskih, kulturnih i političkih odnosa".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mustafa: Referendum pre nastavka dijaloga

Izvor: RTS, 30.Sep.2012

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa zatražio je održavanje referenduma pre nastavka dijaloga sa Beogradom o političkim pitanjima...Lider najveće opozicione partije, Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa je zatražio da se povodom najavljenih razgovora o političkim pitanjima između...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.