RUSKI KONVOJ SUTRA STIŽE U KOSOVSKU MITROVICU

Izvor: Kurir, 12.Dec.2011, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKI KONVOJ SUTRA STIŽE U KOSOVSKU MITROVICU

Kolona od 25 kamiona, koji su iz Rusije krenuli 7. decembra, Srbima na severu Kosova dopremiće hranu, prenosivu električnu agregatu, pokrivaču...

BEOGRAD - Konvoj kamiona sa 284 tone humanitarne pomoći iz Rusije, namenjen Srbima na Kosovu, trebalo bi da stigne u Kosovsku Mitrovicu u ponedeljak ujutru.

Konvojem od 25 kamiona, koji je iz Rusije krenuo 7. decembra, Srbima na severu Kosova biće dopremljeni hrana, prenosivi električni agregati, pokrivači, kućne potrepštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i kamp-oprema. Kako je ranije agenciji Beta rekla pomoćnica ministra za Kosovo i Metohiju Kruna Kaličanin, pomoć će prvo stići u Kosovsku Mitrovicu iz koje će po želji Ruske federacije biti distribuirana najugroženijem srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Zvaničnici ruskog Ministarstva za vanredne situacije su 9. decembra saopštili da je tog jutra iz Rusije krenuo novi konvoj sa još 160 tona pomoći za Srbe na Kosovu. Pomoć je usledila nakon što je više od 27.000 kosovskih Srba zatražilo dvojno državljanstvo od Rusije. Ruski zvaničnici su tim povodom naveli da ne mogu da pruže državljanstvo hiljadama kosovskih Srba, ali da mogu da nastave da srpskoj manjini na Kosovu šalju humanitarnu pomoć.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.