RAZDOR MEĐU ALBANCIMA: Kosovo nam krade fudbalere, Priština nikad nije ispred Tirane!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Okt.2016, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZDOR MEĐU ALBANCIMA: Kosovo nam krade fudbalere, Priština nikad nije ispred Tirane!

Formiranje reprezentacija tzv. Kosova počelo je u velikoj meri da brine komšije iz Albanije.

Kako FIFA i UEFA dozvoljavaju nastup mnogim igračima da obuku dres nepriznate države, koja nastupa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, u Tirani se brinu što albanski fudbaleri odlučuju da igraju za tzv. Kosovo, i time slabe albansku reprezentaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
- Stvaranje reprezentacije Kosova samo komplikuje stvari, jer znači i slabljenje albanske reprezentacije. Politika njihovog saveza je da stvore jači tim od albanskog. Fadilj Vokri je veliko ime i ima autoritet da pridobije mnoge igrače koji sada igraju za Albaniju i Švajcarsku. Biće presudni pregovori između dva fudbalska saveza. Verujem da će u pregovorima prevladati politika i egoizam - rekao je nekadašnji kapiten Albanije Rudi Vata, a danas trener.

Ujedno, i navijači iz Albanije poslali su jasnu poruku da je Tirana važnija od Prištine.

- Uvek ćemo nagovarati igrače sa Kosova da igraju za Albaniju. Oni u tom slučaju ne predstavljaju samo Kosovo ili samo Albaniju, već celu albansku naciju - poruka je navijača reprezentacije, u kojoj čak 11 igrača vode poreklo sa južne srpske pokrajine.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.