Putinov glavni ideolog Aleksandar Dugin, poručuje Srbima: Rusija će sačuvati srpsko Kosovo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinov glavni ideolog Aleksandar Dugin, poručuje Srbima: Rusija će sačuvati srpsko Kosovo!

Rusija je spremna da sačuva suverenitet Srbije

Ukoliko Srbija uđe u Evroazijsku uniju, Kosovo će postati ruski problem, a Moskva će preuzeti obavezu odbrane srpskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Ovo poručuje Aleksandar Dugin , šef Međunarodnog evroazijskog pokreta i čovek koga ruski mediji predstavljaju kao glavnog ideologa ruskog predsednika Vladimira Putina. Prema njegovim rečima, postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo jedan način da se spasi Srbija sa Kosovom, a to je oštar zaokret prema Rusiji. Ako Srbija nastavi prema EU, Dugin tvrdi da ćemo izgubiti Kosovo i Metohiju i druge delove državne teritorije.

Srbija se nalazi na frontu između dva tipa civilizacija – atlantske i evroazijske. Prema njegovim rečima, Srbija neće moći još dugo da balansira između Zapada i Istoka.

Foto: Profimedia

Na drugoj strani, ministar inostranih poslova Srbije, Ivica Dačić kaže da je Srbija zahvalna Moskvi na principijelnoj podršci oko Kosova, ali da ulazak u „ruski savez“ nije na dnevnom redu.

- Nije realna opcija da Srbija bude član Evroazijske unije. Mi nismo teritorijalno vezani, između nas su zemlje NATO i EU, pa je nemoguće da to funkcioniše. Ipak, izuzetno cenimo podršku Rusije i ruskog predsednika Putina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.