Pušteni srpski poštari

Izvor: RTS, 12.Mar.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušteni srpski poštari

Kosovska policija pustila dvojicu poštara koje je oko podneva privela na prelazu Bela Zemlja, rekao direktor "Pošta Srbije" na Kosovu i Metohiji Ranđel Nojkić. Braća Grujica i Živorad Kostić iz Lapljeg Sela oslobođeni su pošto su dali izjave u policijskoj stanici u Gnjilanu.

Direktor "Pošta Srbije" na Kosovu i Metohiji Ranđel Nojkić rekao je da je kosovska policija pustila dvojicu radnika ovog preduzeća koje je danas oko podneva privela na prelazu Bela Zemlja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Nojkić je u izjavi Tanjugu rekao da su poštari iz Gračanice, braća Grujica i Živorad Kostić iz Lapljeg Sela, dali izjavu u policijskoj stanici u Gnjilanu nakon čega su oslobođeni.

Portparoli kosovske policije Ismet Hašani i Baki Keljani nisu mogli da potvrde informaciju o privođenju dvojice radnika "Pošta Srbije".

Prema rečima Nojkića, dvojica radnika pošte, koji su dolazili iz centralne Srbije na Kosovo, nosili su račune Total TV i neke račune banaka iz Srbije koje imaju svoje filijale na Kosovu i Metohiji.

Ovo je drugi slučaj privođenja radnika "Pošte Srbije", pošto je kosovska policija uhapsila u četvrtak, Dragana Martinovića i Ratomira Trajkovića iz sela Ugljare kod Kosova Polja, takođe na prelazu Bela Zemlja.

Oni su oslobođeni nakon što su u pritvoru proveli 48 sati, pošto im je pretpretresni sudija Opštinskog suda u Kosovskoj Kamenici na predlog opštinskog javnog tužioca u Gnjilanu umesto sudskog pritvora izrekao meru javljanja.

Kako je tada saopšteno iz kosovske policije, oni su osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu jer je kod njih pronađeno više od hiljadu računa za naplatu PTT usluga.

Postupak protiv dvojice radnika Pošte Srbije, koji su iz sela Ugljare kod Kosova Polja, još nije okončan pošto su u toku istražne radnje, a oni imaju obavezu javljanja u svom mestu boravka jednom nedeljno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.