Prvi srpski film snimljen na KiM nakon 17 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi srpski film snimljen na KiM nakon 17 godina

Publika na Kosovu i Metohiji u prilici je narednih dana da premijerno vidi film "Sporazum" prvi srpski dugometražni film snimljen na Kosovu i Metohiji nakon 17 godina.

Film je premijerno prikazan sinoć u Gračananici dok će ga publika u Kosovskoj Mitrovici videti večeras od 20 u Mitrovičkom dvoru.

"Ovo je prvi srpski dugometražni igrani film snimljen na Kosovu i Metohiji nakon 1999. godine i nakon prikazivanja na festivalima u glavnim takmičarskim programima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vrnjačkoj Banji i Nišu evo sad prilike i da premijernno bude viđen u 16 mesta na KiM,"- rekao je scenarista i reditelj filma Predrag Radonjić.

Ja počinjem praktično distribuciju filma od Kosova i Metohije, nešto kasnije biće prikazan i u drugim delovima Srbije, rekao je Radonjić agenciji Tanjug.

"Ovo je film koji se bavi kosovskometohijskim Srbima njihovim životom i sudbinom i mislim da će posebno biti interesantan ovdašnjoj publici,"- rekao je Radonjić.

"Sporazum" je višeslojna filmska priča o odnosima Srba i Albanaca, inspirisana istinitim događajima i prelomljena kroz sudbinu dva tragična junaka i njihovih porodica, koja na prenesen način govori i o odnosu prema Kosovu, istoriji, sadašnjosti i budućnosti ova dva naroda.

U filmu igraju Aleksandar Mihailović, Vasilija Kokotović, Bora Nenić, Marjan Todorović, Dejan Cicmilović, Zdravko Maletić, Vladimir Jocović i drugi.

"Sporazum" je snimljen u koprodukciji "Frejm production" i RTV Kim, uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva za povratak i zajednice, Kancelarije za pitanja zajednica, Opštine Gračanica i drugih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.