Protest učenika u Kosovskoj MItrovici i Zubinom Potoku

Izvor: S media, 06.Sep.2011, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest učenika u Kosovskoj MItrovici i Zubinom Potoku

Protesti učenika u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku. Učenici ne žele da napuste obrazovni sistem Srbije, i takvu poruku i šalju vlastima u Srbiji.

Više stotina učenika osnovnih i srednjih škola sa severa Kosova poručii su danas na polusatnom protestnom mitingu u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku, da ne žele da napuste obrazovni sistem Srbije.

Oni su zatražili od vlasti u Srbiji da učine sve da tako i ostane.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << protestu u blizini mosta na Ibru koji deli severnu od južne Kosovske Mitrovice učenici su nosili zastave Srbije i transparente na kojima je pisalo "Ne damo Kosovo", "Nećemo granicu sa Srbijom", a sličan protest održan je i u Zubinom Potoku.

Molotovljevi kokteli bačeni u severnom delu Mitrovice

Kfor pojačao prisustvo u Zubinom Potoku

Euleks hapsi Srbe u Zubinom Potoku!

Načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Predrag Stojčetović je, u ime srpskih vlasti, učenicima poručio da obrazovne institucije ostaju i da "sa njima niko ne sme da se igra".



"Ako neko pokuša da manipuliše tim institucijama spremni smo da nastavu organizujemo u privatnim kućama",
kazao je Stojčetović.

On je potom novinarima rekao da se učenici plaše za sudbinu srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, a posebno ih je strah da se one, kako je rekao, ne utope u kosovske obrazovne institucije.

Protest protekao bez ijednog incidenta, a nakon pola sata učenici su se razišli.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.