Protest kosovske opozicije 18. aprila

Izvor: RTS, 04.Apr.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest kosovske opozicije 18. aprila

Kosovske opozicione partije Samoopredeljenje, Alijansa za Budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo najavile su da će 18. aprila održati protest u tom gradu, zbog, kako su naglasili, velikog nezadovoljstva građana lošim životom u pokrajini.
Poslanik Samoopredeljenja Glauk Konjufca je pozvao policiju Kosova da ne bude nasilna, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Ako policija provocira onda građani ne mogu da zatvore oči. Nezadovoljstvo građana je neverovatno veliko", rekao je Konjufca.
Dodao da su protesti jedino rešenje za "državu Kosovo".
Šefica parlamentarne grupe Alijanse za Budućnost Kosova Donika Kadaj - Bujupi istakla je da kosovska vlada treba da se izvini zbog stanja u kojem se nalazi Kosovo ili će, kako je naglasila, " vlada morati da ide kući".
Pozvala je građane da se masovno pridruže protestima zakazanim za 18. april u 14 sati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovska opozicija najavila protest za 18. april

Izvor: Blic, 04.Apr.2015

Kosovske opozicione partije Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo danas su na zajedničkoj konferenciji za novinare najavile da će 18. aprila biti održan protest u Prištini zbog velikog nezadovoljstva građana Kosova lošim životom u pokrajini...Poslanik Samoopredeljenja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.