Protest Albanaca u Bujanovcu

Izvor: S media, 05.Maj.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Albanaca u Bujanovcu

U centru Bujanovca protestovalo je oko 2.000 Albanaca zbog jučerašnjeg hapšenja petorice osumnjičenih za ratne zločine, a protest je protekao bez incidenata.

Oni su nosili albanske zastave i jednu američku i parole na kojima piše "Stop nasilju", "Nismo teroristi".

Demonstranti su uzvikivali imena uhapšenih, a najčešće je pominjan Izet Ćazimi, brat jednog od komandanata takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Skoplje: Albanci tokom protesta uzvikivali "UČK" i "Alahu akbar"! (VIDEO, FOTO)

Kosovo protestuje zbog ruske pomoći severu Kosova

Beograd: Protestom obeležen praznik rada (FOTO)

Pre protesta održana je sednica Skupštine albanskih odbornika preševske doline, na kojoj je zaključeno da je hapšenje osam Albanaca u Bujanovcu neprihvatljiv čin, koji je u funkciji destabilizacije političke i bezbednosne situacije na jugu Srbije. Odbornici su ipak pozvali sve sunarodnike da zbog toga ne bojkotuju izbore.

"Akcija žandarmerije je izazvala uznemirenje i revolt Albanaca, građana Bujanovca. Akcija je organizovana uz drastično kršenje svih zakonskih normi sa osnovnim ciljem da se izazovu strah i konfuzija među građanima albanske nacionalnosti", navodi se u zaključcima skupštine.

Ta akcija, kao i sve dosadašnje, kako se tvrdi u zaključcima, predstavlja nastavak državne politike kojom se želi maskirati nedostatak političke volje Vlade Srbije da ispuni preuzete međunarodne obaveze prema građanima Bujanovca, Preševa i Medveđe.

(RTS, Tanjug)

Foto: print screen rts

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.