Propuštamo još jedan skup zbog KiM

Izvor: B92, 18.Jan.2013, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propuštamo još jedan skup zbog KiM

Berlin -- Srbija neće učestvovati na sastanku ministara poljoprivrede na 78.međunarodnom sajmu Zelena nedelja u Berlinu, jer je i Kosovo prijavilo svoje učešće.

Pošto će Nemačka delegaciju Kosova "tretirati kao Republiku Kosovo, ...mi nećemo učestvovati na skupu", rekao je danas novinarima iz Srbije na berlinskom sajmu državni sekretar Ministarstva poljoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Danilo Golubović.

Po njegovim rečima, domaćin nije ispunio preporuku Vlade Srbije da se uz ime Kosova postavi zvezdica, odnosno fusnota.

Ovo nije prvo otkazivanje učešća Srbije na nekom međunarodnom skupu zbog odbijanja Kosova da uz svoje ime doda i fusnotu.

U martu prošle godine, na primer, predstavnici Kosova napustili su jedan skup u Beogradu jer nisu hteli da stave "zvezdicu", dok su istovremeno predstavnici Srbije napustili skup u Sarajevu zbog toga što na tablici koja je predstavljala Kosovo nije bilo fusnote.

Podsetimo, prema dogovoru Beograda i Prištine koji je postignut 24. feburara u Briselu, na regionalnim skupovima Kosovo treba da bude predstavljeno uz fusnotu u kojoj se navodi "bez prejudiciranja stavova o statusu i u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija propušta još jedan skup zbog Kosova

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2013

Srbija neće učestvovati na sastanku ministara poljoprivrede u okviru 78. Međunarodnog sajma Zelena nedelja u Berlinu, jer je i Kosovo prijavilo učešće.

Nastavak na Radio 021...

Srbija ne učestvuje na sajmu "Zelena nedelja"

Izvor: Akter, 18.Jan.2013

Srbija neće učestvovati na sastanku ministara poljoprivrede koji se održava u okviru 78. međunarodnog sajma Zelena nedelja u Berlinu, zbog učešća Kosova pod tim imenom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.