Priština zabranila Bogdanoviću dolazak na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština zabranila Bogdanoviću dolazak na KiM

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović potvrdio je da mu prištinske vlasti nisu odobrile ulazak na Kosmet čime žele da mu ograniče slobodu kretanja.

Bogdanović kaže da je odluka kosovskih vlasti pokazatelj da u pokrajini ne postoji sloboda kretanja i da tamo nema demokratskog potencijala kosovskih institucija.

On tu odluku smatra vrstom ucene i pritiska, ali ističe da ga to neće sprečiti da dolazi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovo i Metohiju niti da menja mišljenje i prestane da zastupa stavove koji su u interesu Srba u pokrajini i države Srbije.

Bogdanović podseća da su njegova kuća i porodica na Kosovu i Metohiji.

Portparol kosovske policije Arber Beka rekao je da je kosovska Vlada odlučila da Bogdanoviću i njegovim saradnicima ne dopusti posetu Kosovu i Metohiji zbog njegovih izjava tokom ranijih poseta.

Ministar Bogdanović trebalo je danas da obiđe Kosovsko pomoravlje i prisustvuje svečanom otvaranju obdaništa koje je izgrađeno sredstvima Ministarstva, a sutra da prisustvuje liturgiji u manastiru Gračanica povodom Vidovdana.

Ovo nije prvi put da kosovske institucije ne dopuštaju zvaničnicima Srbije da uđu na Kosmet. Priština je posle nedavne izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će posetiti Srbe na Kosovu upozorila da prvo mora da zatraži dozvolu za ulazak kao i svi drugi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.