Priština, deportovani emigranti iz Mađarske

Izvor: RTS, 24.Feb.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština, deportovani emigranti iz Mađarske

Preko aerodroma "Priština" na Kosovo su iz Mađarske vraćena 73 emigranta koja su proteklih nedelja ilegalno prešla srpsko-mađarsku granicu.
Emigranti su u poslednjih nekoliko meseci napustili Kosovo u nameri da u zemljama Evropske unije zatraže azil, javlja dopisnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTS-a.

Među vraćenim emigrantima bilo je i dece. Za dva dana na Kosovo će biti vraćena nova grupa emigranata.
Današnji povratak emigranata je prva organizovana deportacija iz zemalja Evropske unije nakon što je Kosovo napustilo više desetina hiljada ljudi.
Iz kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova povrdili su vraćanje emigranata, dodajući, međutim, da povratnici neće imati nikakve beneficije na Kosovu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.