Priština: Sastanak državnog vrha zbog suzavca u Skupštini

Izvor: SandzakPress.net, 14.Dec.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Sastanak državnog vrha zbog suzavca u Skupštini

Kosovo – Nakon što je jutros ponovo bačen suzavac u sali Skupštine Kosova, premijer Isa Mustafa i njegov zamjenik Hashim Thaci razgovaraju s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga, prenose kosovski mediji. Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli ranije je prekinuo sjednicu Skupštine u kojoj je u ponedjeljak bačen suzavac. U glavnoj sali trenutno se nalaze samo pripadnici osiguranja i nekoliko poslanika opozicije, javlja prištinskaKoha >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ditore. Prištinski mediji javljaju da će sjednica biti nastavljena u alternativnoj sali. U toku je sjednica Predsjedništva Skupštine, na kojoj će se donijeti odluka o učešću poslanika opozicije u radu tog tijela. Na sjednici održanoj prije dvije sedmice Predsjedništvo je odlučilo da isključi poslanike opozicije iz rada Skupštine, navodi Koha. Suzavac je bačen uprkos pojačanoj sigurnosnoj provjeri ispred zgrade Skupštine. Tri opozicione partije skoro četiri mjeseca drže u blokadi rad Skupštine, protiveći se formiranju Zajednice srpskih opština. Uhapšen zastupnik Samoopredjeljenja Samoopredjeljenje je ranije najavilo da će ometati održavanje zasjedanja. Među poslanicima te stranke u Skupštini su viđeni i Faton Topalli i Fisnik Ismaili, koji su, inače, u kućnom pritvoru. Proteklih mjeseci opozicione partije Samoopredjeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo remete rad parlamenta aktiviranjem suzavca, a nekoliko njihovih poslanika je u pritvoru, među kojima i osnivač Samoopredjeljenja Albin Kurti. Ranije jutros ta opoziciona stranka saopćila je da je njihov poslanik Ismail Kurteshi uhapšen u svojoj kući i prebačen u sud, javlja Anadolija. Iako je u kućnom pritvoru zbog bacanja suzavca u skupštinskoj sali, Kurteshi se u subotu pojavio na protestu ujedinjene kosovske opozicije u Gnjilanu, na kome je održao i govor. Izvor: Agencije

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ponovo suzavac u Skupštini Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2015

Sednica Skupštine Kosova ponovo je prekinuta suzavcem koji je u salu unela opozicija. Nakon suspenzije pojedinih opozicionih poslanika i nastavka sednice u alternativnoj sali, bačen je suzavac i u tu prostoriju, ali je sednica nastavljena (RFE/RL's Balkan Service)

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.