Priština: Gradonačelnik stavio albansku, umesto kosovske zastave

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Gradonačelnik stavio albansku, umesto kosovske zastave

Novi gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti iz pokreta Samoopredelenje prvog dana na novoj funkciji doneo je odluku o uklanjanju kosovske zastave iz opštine, i istakao albansku državnu zastavu.

Zastava Albanije viori se u Prištini

Pogrešno je počeo ostvarivanje svog mandata i ovlašćenja, piše danas dnevnik Tribuna. List navodi, da je prva Ahmetijeva odluka, od kako je postao gradonačelnik, bilo naređenje da se ukloni zastava samoproklamovanog Kosova iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njegovog kabineta, ali i drugih prostorija u zdanju opštine. Umesto kosovske postavljene su zastave Albanije.

 

Ahmeti je na dan polaganja svoje zakletve u sali skupštine postavio Albansku državnu zastavu, a istovremeno u kancelariji gradonačelnika je skinuo zastavu Kosova i na njeno mesto postavio takođe albansku zastavu.

 

Takav njegov postupak izazvao je lavinu kritika i ocene da je novi gradonečelnik, već prvog dana preuzimanja funkcije prekršio zakon. Prema Zakona o upotrebi državnih simbola predviđeno je da se državna zastava Kosova postavi u svim javnim institucijama, kao i u svim kancelarijama tih institucija.

 

U opštini Priština se događa suprotno, pošto na njemu nema simbola države Kosovo, konstatuje dnevnik Tribina. Istovremeno Ahmeti je od Ministarstva lokalne samouprave zatražio zakonsko objašnjenje o načinu upotrebe državnih simbola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.