Pregovori do kraja novembra

Izvor: RTS, 15.Nov.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori do kraja novembra

Datum sastanka sa delegacijom Prištine još se usaglašava, ali je sigurno da će sastanak biti održan do kraja novembra, rekao Borislav Stefanović. Odbor za Kosovo razmatraće dosadašnje rezultate dijaloga na sednici u petak.

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović rekao je da se još usaglašava datum sastanka sa delegacijom Prištine, ali da je sigurno da će biti održan do kraja novembra.

Odbor za Kosovo i Metohiju razmatraće dogovore >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postignute u dijalogu sa Prištinom na sednici u petak, 18. novembra.

Odbor će razmatrati dogovore u oblastima carinskih pečata, katastra, matičnih knjiga i slobode kretanja.

Sednicu je sazvao predsednik tog radnog tela Ljubomir Kragović (SRS).

Povodom pisanja prištinske štampe da je posrednik EU u dijalogu Robert Kuper predložio da sastanak bude održan u petak, 18. novembra, što su, navodno, prihvatili predstavnici Prištine, Stefanović je agenciji Beta rekao da datum sastanka "zavisi od dosta stvari".

"Priština licitira datumima, i time ko je predložio datume, i da li treba ići, i da li je gospodin Kuper to predložio", naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to nije od značaja, već je bitno da se sastanak dogodi što pre i da javnost o tome odmah bude obaveštena.

"Na dobrom putu smo da imamo rešenje za prelaze i da državni organi Srbije kažu svoj stav o svemu tome", rekao je Stefanović i dodao da će sastanka "sigurno biti do kraja meseca".

Šef pregovaračkog tima Srbije rekao je da se nada da će svi predsednici opština na severu Kosova doći u sredu u Beograd na sastanak, na kome treba da se razgovora o administrativnim prelazima i drugim pitanjima o kojima se razgovara s prištinskim vlastima u Briselu.

Prištinski dnevnik Ekspres preneo je da je Kuper, nekoliko nedelja nakon prekida razgovora, "izgleda" uspeo da ubedi obe strane da zajedno upravljaju granicom, ali za sada još nije poznato da li će to pitanje biti predmet razgovora u petak, ako do njih dođe.

Ranije je bilo dogovoreno da se na prvom sledećem sastanku razgovara o energetici, telekomunikacijama i regionalnoj saradnji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.