Predstavnici Beograda i Prištine o ličnim kartama

Izvor: B92, 19.Apr.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Beograda i Prištine o ličnim kartama

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen danas na ekspertskom nivou u Briselu.

Na dnevnom redu sastanka biće i pitanje upotrebe ličnih karata građana Kosova koje su izdale srpske policijske uprave i primena Sporazuma o zvaničnim posetama.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, delegaciju Beograda na sutrašnjem sastanku u sedištu Evropske službe za spoljne poslove predvodiće direktor Kancelarije za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohiju Marko Đurić.

Kosovsko Ministarstvo za dijalog sa Srbijom odlučilo je ranije da se od ponedeljka, 18. aprila ne dozvoli ni ulazak ni izlazak sa Kosova osobama koje imaju lične karte Srbije.

Vlasti u Prištini zabranile su Djuriću ulazak na Kosovo na neodredjeno vreme nakon što je obišao sever pokranije bez dozvole kosovskih vlasti.

Kosovska policija je dobila naredbu da uhapsi direktora Kancelarije Vlade Srbije ako se nadje na teritoriji Kosova ili pokuša da ponovo dodje.

Prema odredbama Briselskog sporazuma Beograda i Prištine, Ministarstvo inostranih poslova Kosova je ovlašćeno da daje dozvole za dolazak srpskih zvaničnika na Kosovo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Briselu o ličnim kartama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016

Razgovori ekspertskih timova Beograda i Prištine u Briselu traju duže nego što je najavljeno, a tokom dana na stolu su bile četiri teme, prenela je Radio televizija Srbije...Razgovaralo se o upotrebi ličnih karata koje su izdale srpske vlasti, a koriste ih Srbi na Kosovu i Metohiji. U Prištini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.