Povučen nalog za hapšenje Vulina na Kosovu

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2013, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povučen nalog za hapšenje Vulina na Kosovu

Tužilaštvo u Mitrovici donelo je odluku da obustavi istragu protiv ministra bez portfelja u Vladi Srbije Aleksandra Vulina, nakon što je ustanovljeno da je Vulin 16. oktobra ušao na Kosovo koristeći se železničkom linijom, saopšteno je iz te ustanove, a preneo je Radio Slobodna Evropa.
U saopštenju se navodi da je Osnovno tužilaštvo u Mitrovici 29. oktobra primilo izvještaj iz Policije Kosova, u kojem se navodi da su tokom istrage ovog slučaja osigurani dokazi na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kojih se ustanovilo da je Vulin 16. oktobra iz Srbije na Kosovo ušao koristeći se železničkom prugom Kraljevo-Zvečan-Severna Mitrovica, što je ovlašćen granični prelaz.
Kako se podseća, tužilaštvo je 24.oktobra pokrenulo istragu protiv Vulina zbog neovlašćenog prelaza granice, nakon čega je Osnovni sud izdao nalog za njegovo hapšenje.
Funkcioneru Vlade onemogućen ulazak na Kosovo
Državnom sekretaru ministarstva energetike Dejanu Popoviću i direktoru Rudarskog basena Kolubara Miloradu Grčiću onemogućeno je danas na administrativnom prelazu Merdare da uđu na Kosovo i Metohiju, navodno iz proceduralnih razloga, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu energetike.
I direktor “Kopova Kosovo” Srđa Kovačević, koji je nešto pre njih prešao administrativni prelaz, naknadno je vraćen, kažu u tom ministarstvu.
Humanitarna pomoć – hrana, ugalj, računari – koja je prilikom posete srpske delegacije trebalo da bude uručena raznim ustanovama, ipak će stići na KIM, istakli su u tom ministarstvu.
Hrana će biti uručena Kolektivnom centru u Gnjilanu, oko 100 tona uglja Kolektivnom centru u Štrpcu, a računari će biti predati Elektrotehničkoj školi u Sušici, kažu u ministarstvu energetike.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.